В Херсоні під вигаданим прізвищем працює пропагандистка з «ДНР» на прізвисько «Сова»

Громадянка росії Анастасія Бабір, відома як «воєнкор Сова», з'явилася в окупованому Херсоні в якості співробітниці створеного окупантами телеканалу «Таврія» й викладачки медіашколи, де готують пропагандистів для окупаційних медіа.

Про це повідомляє місцеве видання Мост.

В сюжеті телеканалу про роботу медіашколи Анастасія Бабір фігурує як «Анастасія Владімірова». Жінка громадянка Росії, мешканка Курська, в 2000 році вона перемогла на конкурсі краси «Місс Курськ», є засновницею курської модельної агенції «Нові обличчя».

У вересні 2014 року вона відправилася в Донецьк, щоб, як потім казала в інтерв'ю, «зі зброєю в руках воювати за Донбас».

В Донецьку Анастасія Бабір стала «воєнкором Совою» й робила авторські програми «На тому боці», де з позицій російських пропагандистських наративів висвітлювала бойові дії на Донбасі. Героїзувала місцевих «ополченців» й російських найманців, називаючи останніх виключно «добровольці» й не кажучи ні слова про участь в цих бойових діях регулярної армії Росії.

Видання зазначає, що поки невідомо, на якій посаді пропагандистка працює на телеканалі «Таврія». Скоріше за все, вона - в ТОП-менеджменті. А запросили її, мабуть, або директор телеканалу Ісмаїл Абдуллаєв, теж - колишній пропагандист «ДНР», або росіянин Олександр Малькевич - куратор окупантської медіа-політики на загарбаних територіях.

Раніше повідомлялося, що російська пропагандистка Маргарита Сімоньян прокоментувала заборону російської мови у миколаївських школах. У своєму Telegram-каналі вона заявила, що російським окупантам тепер треба взяти Миколаїв до 1 вересня.

Також повідомлялось, що Facebook заблокував сторінку проекту російської пропагандистки Маргарити Симоньян «Redfish».

View full version