Україна та Молдова відкрили залізничне сполучення в обхід Придністровʼя

Україна та Молдова відновили залізничне сполучення на ділянці Березине – Басарабяска в Одеській області. Таким чином потяги ходитимуть в обхід невизнаного Придністровʼя.

Про це пише Міністерство інфраструктури у своєму Facebook.

— Відновлення цього маршруту стало життєво необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу — головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів «Рені» та «Ізмаїл» надійно підключений до залізничного сполучення, — зазначив міністр Олександр Кубраков.

За його словами, у відомстві розраховують, що перевезення вантажів через цю ділянку залізниці сягне 10 мільйонів тонн на рік.

— І, безперечно, маю відзначити чудову роботу українських залізничників, які реалізували великий міжнародний проєкт «під ключ». Адже силами наших працівників відновлено інфраструктуру не тільки на території України, а ще й на території Молдови, — наголосив Олександр Кубраков.

Ділянка Березине — Басарабяска є одноколійною, а її довжина становить 22 кілометри (на території України майже 21 км). Рух на ній був відсутній з 1999 року.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» поверне на колії поїзд Інтерсіті+ №745/746 Київ — Славське. Перший рейс відбудеться 24 серпня — у День Незалежності України.

View full version