Завербованого РФ агента, який «полював» на «HIMARS» та збирав дані про ЗСУ, суд в Миколаєві заарештував під заставу в ₴2,5 млн

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід чоловіку, який збирав інформацію про місця розташування «HIMARS» та військових складів, — йому призначено арешт з можливістю внесення застави у майже 2,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба суду.

— Останній, за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS», слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

У судовому засіданні, підозрюваний визнавав свою провину.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 481 тисяч гривень.

Суд також звернув увагу, що на момент постановлення ухвали закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав сили.

Нагадаємо, підозрюваного затримала СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини. Це  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

View full version