Мешканцю Первомайського району СБУ оголосила підозру в пропаганді війни і підтримці армії РФ

СБУ нейтралізувала зловмисника в Миколаївській області, який пропагував війну та публічно заперечував збройну агресію РФ проти України. Йому оголошено підозру за частиною 1 статтею 436-2 КК України.

Про це повідомляє Управління СБУ в Миколаївській області.

— Мешканець Первомайського району, публічно заперечував здійснення збройної агресії РФ проти України та вихваляв дії окупантів на території України, висловлювався на підтримку країни — агресора, глорифікуючи досягнення влади РФ та чекав на проведення святкового параду на честь «перемоги росії», — йдеться у повідомленні.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України за ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Викриття проводили співробітники СБУ в Миколаївській області, спільно з Первомайським РВ ГУНП в Миколаївській області за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області.

Нагадаємо, Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід чоловіку, який збирав інформацію про місця розташування «HIMARS» та військових складів, — йому призначено арешт з можливістю внесення застави у майже 2,5 млн грн.

View full version