«Наступ росіян? Це виключено», — генерал-лейтенант США Бен Годжес про бажання загарбників перейти в атаку на півдні України

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес прийшов до висновку, що у російської армії не вистачає сил, щоб розпочати наступ на півдні України.

Свою оцінку він представив французькому щотижневику L'Express.

За словами генерал-лейтенанта, ЗС РФ відчувають «серйозний кадровий голод».

— Їм важко знайти добровольців, готових приїхати воювати в Україну. Більше того, ймовірно, що вони втрачають сотні, навіть тисячі військових у районі Херсона, де потрапляють у пастку. Українська армія знищила мости через Дніпро, що ізолює російські війська, які дислокувалися на цьому напрямку, на правому березі річки. Вони відрізані від своєї лінії матеріально-технічного забезпечення, — проаналізував військовий.

Екскомандувач Сухопутних сил США в Європі додав, що потенціальна поразка РФ під Херсоном означатиме психологічний удар для рядового складу та офіцерів ворога.

— Наступ росіян? Це виключено. Їхні війська не в змозі створити достатню масу та щільність будь-де, що дозволило б їм розпочати серйозний напад. Вони цього не зроблять, — зпрогнозував Бен Годжес.

Нагадаємо, американський генерал-лейтенант від першого етапу війни вірить у перемогу України.

View full version