Нардеп Чорноморов вирішив розібратися, як миколаївський депутат Невінчанний втік за кордон

Артем Чорноморов

Народний депутат Артем Чорноморов, який представляє Миколаївщину у Верховній Раді, подасть запити у силові та правоохоронні структури, аби дізнатися, яким чином депутат Миколаївської міськради Максим Невінчанний, обраний від уже забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», втік із України.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Facebook.

— До мене дійшла інформація щодо зневажливих у бік України публічних дописів одного з депутатів Миколаївської міськради від забороненої ОП-ЗЖ. Мова про максима нєвінчанного. Так, того самого, який своє привітання ілюстрував фото із новорічного звернення путіна. Сьогодні у своїх текстах ця людина, яку не можна назвати ніяк інакше як зрадник, пише про те, що українські захисники боронять не рідний дім, а «зе-режим», що українцям має бути все одно, під ким жити, аби був тільки мир, та іншу дичину. Судячи з усього, цей ментальний зрадник втік за кордон. І, чомусь не до росії, очільником якої так захоплюється, — написав Артем Чорноморов.

Нардеп обурився, що Максиму Невінчанному вдалося перетнути український кордон та доручив помічникам підготувати запити у відповідні структури з цього приводу.

— Але хто дозволив йому виїхати? Яким чином зрадник, який відкрито підтримував та підтримує нашого ворога, без перешкод залишив країну і наразі вільно копіює дії ще одного зрадника — шарія? Чому СБУ допустила втечу колаборанта? Чому не викликає на допит його найближчих однопартійців? Доручив помічникам підготувати запити у відповідні структури. Жодний зрадник не має почуватися спокійно. Кожен має розуміти, що настане відповідальність і за дії, і за слова. Тільки так ми переможемо, — додав депутат.

Раніше повідомлялося, що поплічник Віктора Медведчука, кума російського президента, Максим Невінчанний втік з України та почав активно критикувати владу. Починаючи з 9 серпня, на своїй сторінці у Facebook Максим Невінчанний регулярно пише пости з критикою державної влади в Україні. До цього, від початку повномасштабного вторгнення РФ до України Максим Невінчанний не публікував нічого у своїх соцмережах.

Максим Невінчанний та Віктор Медведчук

Як відомо, Максима Невінчанного у 2020 році було обрано депутатом Миколаївської міськради від партії «Опозиційна платформа - За життя» за квотою Віктора Медведчука. Він очолював територіальне відділення громадської організації «Український вибір» кума російського президента та був депутатом облради від «Опозиційного блоку» (2015 – 2020). У 2016 році Міністерство внутрішніх справ ініціювало заборону в Україні діяльності громадського об'єднання «Український вибір», ініціатором створення якого є Віктор Медведчук, стверджуючи, що це сепаратистська організація. Віктор Медведчук є кумом Президента РФ Володимира Путіна.

У травні минулого року Максим Невінчанний на сесії міськради Миколаєва виступив на захист Віктора Медведчука. Максим Невінчаний заявив, що кримінальна справа, відкрита стосовно Віктора Медведчука, є політичною. Тоді він висловив думку, що президент Володимир Зеленський переслідує опонентів.

У березні 2021 року співробітники Служби безпеки України провели обшук за місцем проживання керівника громадської організації «Український вибір» у Миколаївській області, депутата «ОПЗЖ» Максима Невінчаного.

У 2019 році СБУ обшукувала Максима Невінчанного та його помічницю Наталю Хорошевську через публікації в соцмережах карти України із зображеними на ній Кримом у кольорах російського прапора та Донбасу із символікою незаконних формувань «ДНР» та «ЛНР».

28 лютого 2022 року Максима Невінчанного виключили із фракції «ОПЗЖ» у міськраді Миколаєва.

View full version