«Замовний фейк», — Сєнкевич відреагував на заяву Офісу Омбудсмена про відсутність умов для переселенців в Миколаєві

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заперечує, що в міському пункті тимчасового розміщення не створені умови для переселенців, про що раніше повідомляв Офіс Омбудсмена.

Про це він написав в своєму Telegram-каналі.

Як повідомлялося, в Офісі Уповноваженого з прав людини проінформували, що в одному з дитсадків Миколаєва, де організовано пункт тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, відсутні умови для задоволення базових потреб — близько 80 громадян знаходяться у тісному приміщені, сплять на підлозі, туалет в дитсадку не працює, відсутнє організована система харчування та невпорядкований облік переселенців.

Мер назвав замовним фейком дану інформацію.

Він опублікував відео, на якому, за його словами, продемонстровані реальні умови перебування переселенців у пункті тимчасового розміщення у дитсадку.

На кадрах показано, що у пункті є ліжка, харчоблок має постійних працівників, садок обладнаний пральними машинками. Які умови у вбиральнях і душових, на відео не показано.

«А ось так виглядають реальні умови проживання людей з Херсонщини та Миколаївщини, яких місто прихистило своїми силами. Висновки робіть самі», — написав мер під відео.

Нагадаємо, заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що після війни збудовані модульні містечка та тимчасове житло для переселенців передадуть військовим та медикам.

View full version