Новий очільник Херсонської ОВА відвідав Українку на Дніпропетровщині й заявив, що це звільнене херсонське село

Ярослав Янушевич, новопризначений голова Херсонської ОВА

Очільник Херсонської обласної військової аміністрації Ярослав Янушевич відвідав село Українка на Дніпропетровщині та заявив, що це «вже деокуповане» село Українка на Херсонщині. 

На своїй сторінці у Facebook голова ОВА зробив допис, у якому повідомив, що зустрівся з жителями звільненого села Українка, однак спочатку не зазначивши де саме воно знаходиться. 

У коментарях люди попросили уточнити, про яке саме село Українка йде мова: на Херсонщині або Дніпропетровщині. У відповідь Ярослав Янушевич зазначив, що наразі йдеться про звільнення села у Херсонській області, додавши: «Моє завдання працювати із херсонцями».

Варто зазначити, що відповідно до мапи актуальних бойових дій в Україні DeepState, село Українка на Херсонщині наразі знаходиться під російською окупацією. Водночас, інформації щодо звільнення зазначеного херсонскього села Генеральний штаб Збройних Сил України не публікував. 

Вірогідно, що очільник Херсонської ОВА відвідав село Українка на Дніпропетровщині, яке наразі знаходиться в близько 20 кілометрах від лінії фронту на півдні. 

Крім того, DeepState порівняли фото актової зали 2013-го року у селі Українка на Дніпропетровщині та актову залу на світлинах ОВА і з'ясували, що на світлинах – село у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, українські військові на південному фронті 27 серпня знищили російський польовий пункт боєпостачання, два склади боєприпасів, 35 окупантів та 11 одиниць техніки. Також ЗСУ завдали ударів по опорних пунктах росіян.

View full version