У Великій Британії понад 40% українських біженців уже знайшли роботу

У Великій Британії 42% українських біженців вже знайшли роботу. Ще у квітні цей показник становив всього 9%.

Про це йдеться в опитуванні Бюро національної статистики (ONS).

Також з квітня значно зросла кількість українських біженців, які мають банківський рахунок, — з 43% до 93%. Приблизно 37% респондентів відповіли, що їм достатньо грошей, щоб утримувати себе протягом наступних трьох місяців. У квітні так відповіли 26%.

А 47% українців заявили, що стикалися з деякими перешкодами для того, щоб отримати роботу у Великій Британії. Найчастіше це було незнання англійської мови — 58%. Також дослідження показало, що з квітня лише 7% українських біженців виїхали з Великої Британії, а 93% — залишаються там досі.

Нагадаємо, що на початку серпня посол України у Великій Британії Вадим Пристайко повідомляв, що у Велику Британію прибули 104 тисячі українців.

Опитування проводили з 20 липня по 4 серпня. У ньому взяли участь люди, які прибули до Великої Британії за програмами гуманітарної допомоги Україні до 19 квітня. Загалом опитали 1 132 людини.

У ONS наголошують, що це опитування є експериментальним, тому воно має певні обмеження. Наприклад, респонденти мали лише незначну кількість часу для відповіді. Також питання їм ставили лише українською та англійською мовами, але не російською. На думку авторів дослідження, це могло вплинути на якість дослідження.

Нагадаємо, повномасштабне вторгнення Росії в Україну спричинило наймасштабнішу міграційну кризу з часів Другої світової війни.

View full version