Кабмін планує удвічі збільшити компенсацію за прихисток переселенців, — Верещук під час візиту до Миколаєва

Компенсацію від держави за програмою «Прихисток» для осіб, які розмістили переселенців, планують збільшити вдвічі — із 450 до 900 гривень.

Про це повідомила віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук під час візиту до Миколаєва 28 серпня, передає кореспондент «НикВести».

— Залишаються проблеми, які неможливо вирішити лише на регіональному рівні. Тож ми порушили питання змін до постанов, що є юрисдикцією Кабміну. Люди чекають, що програма «Прихисток» працюватиме настільки, що не 450, а 900 гривень стануть обов'язковими як компенсація від держави, рівно як і від міжнародних партнерів, щоб люди розмістили в себе чергових ВПО, яких, на жаль, ще буде багато, бо війна триває, обстріли не зменшуються, і ми розуміємо, що зима буде важкою, – сказала вона.

Також Ірина Верещук зазначила, що за участю народних обранців було напрацьовано низку законодавчих ініціатив про допомогу Миколаївщині та іншим прифронтовим областям, де ведуться бойові дії. Їх планують розглянути найближчим часом, сказала вона.

Нагадаємо, Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук приїздила з робочим візитом до Миколаєва, де перевірила умови проживання переселенців.

View full version