«Ви — наші міські герої!», — мер Миколаєва подякував вчителям за допомогу у збереженні шкіл

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до місцевих вчителів і подякував їм за те, що допомагають зберігати школи до повернення в них дітей. Як приклад, він показав одну із шкіл міста, де всі вікна закрили фанерними дошками.

Про це йдеться у його відеозверненні.

— Хотів би подякувати вчителями, які замість того, аби готуватися до навчального року, займаються тим, що вичищають школи від наслідків обстрілів і допомагають закривати вікна. Впевнений, ЗСУ роблять все, щоб дітей повернути за парти, а вас до нормального життя. Дякую вам! Ви (вчителі, — прим.) — наші міські герої! Ми обов’язково переможемо!», — сказав Олександр Сєнкевич.

Мер зазначив, що з початку війни в Миколаєві пошкодження від обстрілів зазнали 77 шкіл, дві школи були зруйновані вщент, ще в двох зруйновані окремі корпуси.

Раніше повідомлялося, що понад 43 тисячі дітей у новому навчальному році планують навчатися у дистанційному форматі. Наразі у Миколаєві залишилися менш як 10 тисяч дітей, решта — виїхали.

Крім того, миколаївські школи, які з вересня розпочнуть навчальний процес в дистанційному режимі, будуть також навчати дітей з окупованих територій. Наразі до шкіл Миколаєва вже зараховано 151 дитину з тимчасово захоплених населених пунктів.

View full version