Німецькі пожежники вже багато місяців допомагають Миколаєву і не збираються зупинятися: «Заради людей, які через півроку все ще борються з наслідками війни»

Німецька пожежна асоціація, яка від початку війни підтримує українських колег, направила миколаївським рятівникам поворотну драбину і інше професійне обладнання  (рятувальні ножі, ломи, лампи, генератори електроенергії, рюкзаки першої допомоги тощо).

Про корисну ініціативу, що йшла знизу, написали німецькі ЗМІ.

Завдяки пожертвуванням від пожежних бригад і окремих німецьких компаній українські рятівники отримали допомогу на суму в 350 тисяч євро.

— Я радий, що практична допомога з Німеччини надходить, — підкреслив президент Німецької асоціації пожежних бригад Карл-Хайнц Бансе.

Логістика в Україну здійснюється завдяки польским містам, які виступають транзитними пунктами у шляху для допомоги. В наступний раз українські колеги отримають від громадян ФРН захисний одяг та рукавички.

— Захисні засоби постачаються на дуже хороших умовах партнерами та компаніями, для яких важливо підтримувати пожежну охорону в Україні. Я хотів би вам за це щиро подякувати! Пожертви неймовірно важливі для людей, які навіть через шість місяців все ще борються з наслідками війни, — підсумував голова Німецької асоціації пожежних бригад.

Як повідомлялося, миколаївські рятівники отримали дві пожежні машини у дарунок від німецького міста Дортмунд.

View full version