В ГСЧС Миколаївщини розповіли, як люди самотужки гасили пожежу в лісах ще до прибуття пожежників

Мешканці Миколаєва, зокрема Корабельного району, самотужки гасили пожежу в Балабанівському урочищі, яка виникла після ворожого обстрілу. До прибуття пожежних підрозділів люди намагалися приборкати полум’я підручними засобами.

Про це в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ» розповів прес-офіцер Головного управління ГСЧС України в Миколаївській області Артем Вагін.

— Дуже багато людей об’єдналися. Якщо брати лісові пожежі, то велика кількість, на жаль, виникла саме після обстрілів. Горіла хвойна підстилка або були верхові пожежі.  Крім того, що наноситься велика шкода екосистемі, повітрю, зеленим насадженням взагалі. З’явилася нова загроза для життя у вигляді не розірваних елементів ракет, снарядів і тому подібне. Але люди з розумінням ставляться до цього. В нас є далеко не поодинокі випадки, коли, навіть, до прибуття наших підрозділів, люди, які проживають поблизу для того, щоб ліквідувати і врятувати свої помешкання, виходили і підручними засобами, своїми силами приєднувались до гасіння, — розповів Артем Вагін.

Він також додав, що багато людей допомогали приборкати масштабну пожежу в Андріївському урочищі, причини якої наразі ще встановлюють.

Нагадаємо, що пожежа сталася 25 серпня на території Андріївського урочища, що у Миколаївському районі. Вигоріло більше 250 га території. До гасіння загалом залучалось 24 одиниці техніки та 198 осіб.

View full version