ЗСУ звільнили вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини від загарбників

Збройні сили України звільнили від окупантів вже понад 400 квадратних кілометрів території Херсонської області, на деяких ділянках фронту вони посунулися углиб на 20 кілометрів.

Про це у четвер 6 жовтня розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу у Military Media Center.

— Розвиток дуже динамічний, ви можете це бачити з відкритих джерел, карт, наших повідомлень. Ми робимо активні дії, ми просуваємося. Є напрямки, на яких заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів. Це звільнені населені пункти. Вже вісім ми проголосили тільки с початку місяця, — сказала вона.

Наталія Гуменюк відзначила, що люди зустрічають українських військових тепло, зі сльозами щастя на очах, однак потім починають розповідати про жахи, які були вимушені пережити під час окупації.

— Так, у нас успіхи досить переконливі. Напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів. І ми просуваємось далі, —  зазначила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, минулого дня, 5 жовтня, на півдні підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ виконали понад 350 вогневих завдань. Вони знищили ще понад 50 окупантів та 30 одиниць ворожої техніки.

View full version