Колишньому поліцейському загрожує п’ять років ув’язнення за допомогу РФ в окупації Снігурівки

На Миколаївщині судитимуть колишнього поліцейського, який допомагав російським військам при окупації Снігурівки.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Слідством встановлено, що під час окупації міста Снігурівка Миколаївської області, працівник поліції, проявив лояльність до дій ворога та добровільно погодився на співпрацю. Він передав військовим формуванням РФ табельну вогнепальну зброю пістолету «ПМ» із двома магазинами, спорядженими 16-ма патронами, виданими останньому для оборони міста Снігурівка та району.

Нині колаборант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Колишнього поліцейського обвинувачують у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, що жительці Южноукраїнська Миколаївської області повідомили підозру за прославлення дій РФ на території України та заперечення збройної агресії.

Нещодавно  повідомлялося, що двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії.

Нагадаємо, що на Миколаївщині судитимуть трьох місцевих мешканців, які підтримували Росію та виправдовували збройну агресію проти України.

Раніше повідомлялося, що завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила трьох агентів РФ, які займалися організацією псевдореферендумів на Миколаївщині.

View full version