У Миколаєві відкрили виставку робіт майстрині-вишивальниці Димової

У Центральній бібліотеці імені Марка Кропивницького 18 жовтня відкрили виставку робіт заслуженої майстрині України Валентини Димової. В експозиції представлені рушники, вишиванки, ляльки-мотанки.

Про це повідомляю «Суспільне».

Попри можливість виїхати за кордон майстриня залишається в Миколаєві. Називає його рідним домом, хоча і народилася на Одещині. Згадує початок творчого шляху.

—Я ще в школу не ходила, ще тоді мама купила мені п’яльця, і на тканині вона мені показувала, як вишивати. Це було саме тим поштовхом — мамині роботи, — згадує Валентина Димова.

В експозиції представлені 33 роботи майстрині: вісімнадцять рушників, десять вишиванок і п'ять ляльок-мотанок.

На виставку прийшов Олександр Сичов. Називає себе поціновувачем таланту майстрині.

—Я дякую дуже Валентині за ті три вишиванки, які вона мені вишила своїми чарівними руками. І дякую за оберіг, який вона теж зробила своїми руками, — поділився Олександр Сичов.

Виставка відбулась у рамках проєкту «Берегині України».

—Головною метою цього проєкту було показати творчість майстринь, які продовжили працювати, проживати в прифронтовому Миколаєві, — сказала голова асоціації «АРТ-спокуса» Валентина Кривцова.

Зважаючи на безпекову ситуацію в Миколаєві, заходи публічно не анонсуються. Виставка працюватиме до кінця жовтня. Наступною героїнею циклу «Берегині України» стане ткаля Наталія Мазур.

Нагадаємо, що у Миколаєві намалювали мурал, присвячений роботам художника-аматора Сергія Луньова. На стінописі зображено лева з Каштанового скверу та ворота на Обсерваторній. Донедавна міські пейзажі миколаївського художника Сергія Луньова красувалися лише на папері формату А3.

View full version