На Луганщині затримали шпигунку ФСБ, як намагалася стати «подвійним агентом» в СБУ

На Луганщині Служба безпеки України затримала шпигунку ФСБ, яка намагалася проникнути в СБУ і стати «подвійним агентом».

Жінка прикидалася українською патріоткою, яка намагалася втертися у довіру СБУ, повідомили у відомстві.

Зазначається, що ФСБ хотіла зробити жінку «подвійним агентом» для розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

— Для виконання ворожого завдання зловмисниця вийшла на представника одного з підрозділів СБУ і запропонувала свою допомогу у боротьбі з агресором. Втім співробітники СБУ встановили, що у 2019 році вона була завербована російською спецслужбою через підконтрольне окупантам так зване «МДБ ЛНР». Після початку повномасштабного вторгнення вона виконувала вказівки агресора щодо виявлення маршрутів і техніки ЗСУ на території Луганської області. Отриману інформацію вона передавала до окупаційної адміністрації для проведення подальших репресій проти місцевих жителів, — йдеться у повідомлені.

Також повідомляється, що вдалося ідентифікуваит її «куратора». Співробітники української контррозвідки дезінформували агресора, вивели зрадницю на підконтрольну територію і затримали.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше Служба безпеки України затримала диверсанта російської воєнної розвідки, який готував вибухи на одеській залізниці.

Нагадаємо, суд засудив до 15 років ув’язнення 72-річну мешканку Миколаєва,яка передавала російському куратору дані про розміщення підрозділів ЗСУ. Це перший вирок за часів війни у вказаній категорії проваджень на Миколаївщині.

Також двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії. Вони поширювали матеріали про виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Раніше в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради. Він обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто.

Також контррозвідники СБУ затримали мешканця Миколаєва, який ініціативно збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ та об’єкти критичної інфраструктури у Миколаєві.

Раніше в Миколаєві затримали та повідомили про підозру 25-річному мешканцю, який передавав російським військовим дані про розташування підрозділів Збройних Сил України.

View full version