Біженка з Миколаєва разом з польським волонтером допомагають місту

Тетяна з Миколаєва, яка змушена була виїхати до Польші, знайшла там своє кохання. Тепер вони разом привозять містянам гуманітарну допомогу та медикаменти.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

З Миколаєва до Польщі Тетяна виїхала в березні, рятуючись від війни. Спочатку жила при монастирі, пізніше знайшла роботу та зустріли коханого чоловіка. Каже, не було жодного дня, аби не думала про рідне місто, заручившись підтримкою поляка Аріеля, допомагає Миколаєву.

— Познайомилася з волонтером Аріелем Телицьким. Він допомагав українцям. Потім ми вже почали разом допомагати іншим людям. І я зрозуміла, що нам добре разом і наші дружні стосунки та волонтерські, переросли в кохання. Я не можу залишатись осторонь, доки в Україні тривають бойові дії, хочеться хоч якось допомогти, хоча б за кордону, —розповіла Тетяна.

Закохані в листопаді вже вдруге доставляють гуманітарну допомогу до Миколаєва та села, звідки жінка родом.

—Привезли польські та німецькі речі, допомагали їх збирати наші друзі з Німеччини та Польщі, а також ми самі вкладали гроші. Привезли аптечки, одяг, хірургічні інструменти, багато їжі з довгим строком придатності, речі для дітей, засоби гігієни, такі найнеобхідніші речі, — говорить волонтер Аріель.

Під час першою поїздки у вересні волонтери вмістили допомогу в легкову автівку, а під час другого візиту завантажили мікроавтобус. Волонтери кажуть, щоб зібрати гроші на необхідні речі, організували в Польщі свято для дітей на честь Гелловіну.

Раніше повідомлялося, що журналісти побували у трьох деокупованих селах Херсонської області та поспілкувалися з мешканцями, які там залишилися, про життя в окупації та звільнення.

 

View full version