Кім розповів, як над Миколаївщиною вдається збивати майже усі дрони-камікадзе

Фото для ілюстрації

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, завдяки чому над областю збивають майже усі іранські дрони-камікадзе, запущені Росією.

Про це він розповів в ефіре національного телемарафону «Єдині новини», пишуть «НикВести».

— Вся інформація по дронах систематизована Генштабом і Міністерством оборони й доведена до всіх. Що стосується додаткової допомоги, яку ми тут організували з приданими силами, це мобільні бригади, що працюють на перехоплення. Дрони намагаються облітати постійні пункти — і ми їх ротуємо, міняємо. А мобільні бригади виїжджають на перехоплення. І це дає свої результати. Не скажу, скільки у нас груп, але їх кількість істотно збільшилася. З’явився навіть певний азарт: вони глибоко в матеріалі, самі вивчають технічні характеристики і працюють, — відзначив він.

Віталій Кім додав що Миколаївщина охоче ділиться з іншими областями тонкощами роботи по ліквідації таких дронів.

— Тим, хто питає, ми всі розповідаємо, як ми це робимо. І цей досвід зараз далі розповсюджується, — резюмував голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що в Миколаївській області стали ще ефективніше збивати іранські дрони-камікадзе.

Нагадаємо, українська воєнна розвідка виявила дані, що можуть свідчити про доставку ударних безпілотників з Ірану до Росії під час повномасштабної війни, а не до, як стверджує Тегеран. Комплектуючі одного зі збитих БпЛА Mohajer-6 були виготовлені в лютому, а ще був потрібен час на його доставку.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до Росії, але зробив це ще до початку вторгнення Росії в Україну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Іран бреше, коли каже, що постачав Росії бойові дрони нібито лише до початку повномасштабної війни.

В МЗС заявили, що Україна продовжуватиме вживати заходів, щоб унеможливити використання Росією іранської зброї для вбивств українців і попередили Тегеран, що наслідки співучасті в агресії РФ будуть масштабніші за вигоду від її підтримки.

View full version