Росії навряд чи вдасться просунутися на оперативному рівні найближчим часом, — розвідка Британії

Росія, ймовірно, все ще прагне взяти під контроль усю Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області. Проте малоймовірно, що російські окупаційні війська просунуться на оперативному рівні протягом найближчих кількох місяців.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Британська розвідка нагадала, що 8 грудня речник президента РФ Дмитро Пєсковпереформулював основні цілі «спецоперації». Він заявив, що РФ прагне захопити східні та південні області України. Ці коментарі дозволяють припускати, що нинішні мінімальні цілі РФ залишаються незмінними.

При цьому пріоритетом Росії, як і раніше, залишається Донецька область, де окупанти намагаються просунутися вглиб регіону. Британська розвідка передбачається, що РФ найближчим часом навряд чи зможе досягти своєї мети.

— Однак нині стратегія Росії навряд чи досягне поставленої мети: вкрай малоймовірно, що російські збройні сили зараз здатні створити ефективну ударну силу, здатну відбити ці райони. Малоймовірно, що російські сухопутні війська просунуться в оперативному відношенні в найближчі кілька місяців, — зазначили у британській розвідці.

View full version