Такого потужного вибуху в Україні ще не було: у Очакові пошкоджено 70% житлових будинків

В Очакові внаслідок потужного вибуху пошкоджено понад 5000 будинків.

Про це ввечері, 10 січня, повідомив заступник міського голови Очакова Олексій Васьков.

Він зазначив, що всього у місті зареєстровано 7500 домоволодінь

— Із 7,5 тисяч зареєстрованих домоволодінь по місту Очаків, не враховуючи критичну інфраструктуру, комерційних підприємств — близько 70% на сьогоднішній день пошкоджено, це понад 5000 домоволодінь, — сказав Олексій Васьков.

Також він звернувся до жителів міста та закликав не втрачати час і самостійно отримати матеріал та відремонтувати свої будинки. Для цього необхідно звернутися з заявою до Очаківської міськради.

— Хто не може робити це самостійно – робитимуть наші бригади, залучені бригади, але це буде довше. Насамперед обслуговуватимуть мешканці, які живуть у своїх будинках, інваліди, пенсіонери, малозабезпечені – ті, хто не може самостійно собі допомогти. Всі інші, які знаходяться поза зоною міста та їхнє майно пошкоджено, обслуговуватимуться в останню чергу, — зауважив заступник мера.

Він також зазначив, що зараз ніхто не може пояснити те, що сталося, але додав, що такої потужності вибуху не було ніде по Україні.

— Ні я, ні хтось із посадових осіб, не нададуть вам точну інформацію, що сталося. Думаю, після нашої перемоги оцінку подію дадуть правоохоронні органи. Але сажаю одне. Напевно такого потужного вибуху не було ні в Очакові, ні по всій Україні, — додав Олексій Васьков.

Нагадаємо, вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Почали надходити повідомлення про постраждалих, серед яких діти. Деяких госпіталізували до лікарень Миколаєва

Також повідомлялось, що в Очаків відправили дві вантажівки листів ОСБ для допомоги постраждалим від вчорашніх вибухів мешканцям.

View full version