В Миколаєві пологовий будинок отримав «швидку» для породіль

У середу, 18 січня, благодійна організація «Ротарі клуб Миколаїв» передала пологовому будинку №1 карету швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили «НикВести».

— Миколаївські жінки зможуть народжувати дітей, мати доступ до якісного обслуговування в пологовому будинку. І це можна буде робити, зокрема, за допомогою техніки, яку наша команда привозить і включає в роботу Миколаївських лікарень, — сказав президент «Ротарі клуб Миколаїв» Артем Ващиленко.

Головна лікарка закладу Дар’я Герман додала, що такий автомобіль необхідний для оперативного надання допомоги жінкам із серйозними захворюваннями.

— Наш пологовий будинок — єдиний заклад серед пологових будинків, який надає цього року мобільну паліативну допомогу. Ми супроводжуємо жінок, які мають онкопатологію. До них потрібно просуватися транспортом швидкої медичної допомоги, залучати більшу кількість фахівців, — відзначила директорка закладу Дар’я Герман.

Довідка: «Ротарі Інтернешнл» — це міжнародна сервісна організація, мета якої — об'єднати ділових та професійних лідерів для надання гуманітарних послуг та сприяння доброзичливості та миру у всьому світі. Це неполітична та нерелігійна організація. Членство здійснюється за запрошенням і залежить від різних соціальних факторів. По всьому світу існує понад 35 тисяч клубів, які разом налічують 1,2 мільйона осіб, відомих як ротарійці.

Нагадаємо, у Миколаєві націлені відновити міський травматологічний пункт, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу.

View full version