«Вже немає сил», — жителі Очакова про життя під щоденними обстрілами

Жителі Очакова розповіли про життя під щоденними обстрілами міста російськими військовими. 

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного».

Як відомо, війська РФ продовжують обстрілювати Очаків з території тимчасово окупованої Кінбурнської коси. Б’ють переважно із реактивних систем залпового вогню. Місцеві жителі станом на 20 січня досі усувають наслідки потужного вибуху, який пролунав у місті дев'ятого січня.

Жителька Очакова Марія розповіла, що її будинок пошкодили російські обстріли: «У нас п’ятиповерхівку всю розбило з боку кладовища. Повністю, все гуляє. А хто виїхав, не можуть приїхати, грошей немає. У нас підвал є, але я не можу часто бігати туди. Піду, а тоді думаю: буде, що буде, бо я вже не маю сил на це.

Більшість жителів кажуть, що звикли до постійних обстрілів, та все одно страшно.

— Ховались у підвал, а потім якось між стінами у вітальні. Між двома стінами, особливо вночі сидимо поки тривога закінчиться. З надією на те, що нас пронесе, – говорить Галина.

Ще одна жителька міста – Тамара розповідає, що ночує у підвалі, оскільки там тепліше. Жінка виходить, щоб нагодувати собаку у дворі будинку.

— По 20 годин сидить сама. Зараз от я її (собаку, – прим.) нагодую, укутаю, залишу і піду у підвал. У підвалі тепліше, хоч без опалення, але тепліше, – говорить Тамара.

За словами майстра Івана, наслідки агресії російських військ ремонтують досі, зокрема: розбиті вікна, розтрощені під'їзди та приміщення лікарні.

— Зараз матеріали люди просять всюди, по всьому місту. Влада видає, тому вистачає. Ми сьогодні за пару годин дві квартири зробили. Було б з чого робити, якщо є матеріал, інструмент є, все є, можна працювати, – каже Іван.

Нагадаємо, миколаївські волонтери «Rebel Volunteers» збирають 650 тисяч гривень на закупівлю шифера та листів ОСБ для домівок, які постраждали внаслідок потужного вибуху в Очакові 9 січня.

Раніше повідомлялося: вранці 9 січня на підльоті з моря до Очаківського порту сили ППО ліквідували російський ударно-розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Після цього 9 січня Очаків зазнав сильного обстрілу. Обстріл був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

Внаслідок обстрілу Очакова пошкоджено близько 50 об'єктів. Внаслідок удару також пошкоджені вікна та дахи у понад 200 будинків. Також вибуховою хвилею пошкоджено дахи та вікна у Чорноморській, Куцурубській та Березанській громадах. 

Пізніше стало відомо, що російські окупанти обстрілювали Очаків впродовж крилатими ракетами та з РСЗВ. Кількість поранених становить 15 людей, серед яких 2-річна дитина. Загиблих немає.

View full version