Скандал із мером Чернігова: мери міст України звернулися до Зеленського з проханням вплинути на ситуацію

Мери міст України звернулися до президента Володимира Зеленського з метою захистити міського голову Чернігова Владислава Атрошенка, якого рішенням суду позбавили посади.

Про це міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів в інтерв’ю у програмі «У ЛІЖКУ».

Він нагадав, що рішенням суду мера Чернігова Владислава Атрошенка  позбавлено  права обіймати посаду міського голови терміном на 1 рік. Після цього випадку мери українських міст разом Асоціацією міст України зробили заяву та виступили проти відсторонення Владислава Атрошенка.

— Він ризикував власним життям, він не побіг, а залишився у місті. Але йому, щоб забезпечити власну роботу і бути зосередженим на роботі в місті, треба було забезпечити безпеку власної родини. Якщо в мене була можливість, в мене була машина і моя дружина сіла і вивезла сім’ю, то в нього такої можливості не було і він використав машину, наскільки я знаю, вона належала міськраді і вивіз її (дружину, - ред.), а сам залишився у місті захищати місто. Я не бачу де тут є корупція, — зазначив Олександр Сєнкевич.

Міський голова вважає, що це все «невдалий збіг обставин» і мера чернігова повернуть на посаду.

— З цього робиться перекручування. Цю справа розглядається в суді якомусь районному Львівської області. Це дуже показово. Я сподіваюсь, що це питання вирішиться в апеляційній інстанції. Ми звернулися і до президента і попросили його звернути увагу на це питання. Я сподіваюсь, що це просто невдалий збіг обставин, — впевнений мер Миколаєва.

Нагадаємо, очільник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура вимагає звільнити працівників Південноукраїнської АЕС, які не хочуть позбавляти мандатів депутатів проросійських партій.

View full version