У Миколаєві поліцейські затримали двох шанувальників «русского мира»

На Миколаївщині правоохоронці повідомили про підозру двом місцевим мешканцям, які відкрито заявляли про підтримку російської армії та виправдовували агресію проти України.

Про це повідомили у поліції Миколаївської області.

Так, 51-річний мешканець Миколаєва у месенджері виправдовував військові дії Російської Федерації на території України.

— Фігурант у одному з месенджерів упродовж місяця вів особисте листування із декількома своїми знайомими. Будучи достовірно обізнаним про реальні події повномасштабного вторгнення ворога на території нашої країни, чоловік виправдовував та визнавав правомірними дії держави-агресора, – розповіли в поліції.

Також 72-річний житель Миколаївського району вчинив аналогічне правопорушення на своїй сторінці у соціальній мережі. Протягом квітня-липня минулого року пенсіонер, використовуючи соціальну мережу, реагував на пости та поширював на власному акаунті зображення, які містять виправдовування, визнання правомірною агресію РФ проти України.

Правоохоронці встановили фактичне місце знаходження шанувальників «руського міру», та під час санкціонованих обшуків вилучили відповідну техніку і припинили злочинну діяльність фігурантів.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 КК України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників»; та ч. 2 та ч. 3 ст. 436 КК України. Фігурантам загрожує до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, що на Миколаївщині поліцейські затримали вознесенця за незаконне зберігання озброєння. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

View full version