На деокупованій Миколаївщині піротехніки розмінували понад тисячу гектарів

З моменту деокупації Снігурівської громади станом на 26 січня піротехніки виявили понад 1 600 різних вибухонебезпечних предметів. Загалом бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій вже обстежили понад тисячу гектарів території поблизу будинків та адмінбудівель, які були заміновані російськими військами.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта, передає Суспільне.

Орієнтовно 30 відсотків житлового фонду та 90 відсотків адмінбудівель у Снігурівці зруйнували російські війська. Першочергово піротехніки розміновували території навколо будівель, дороги, аби люди могли безпечно пересуватися містом.

Одним з важливих для громади об’єктів, що вдалося розмінувати, є насосна станція — вона забезпечувала водою один мікрорайон Снігурівки.

—Проблема була в тому, що сама насосна станція розташовувалась на лінії зіткнення. Вона була зруйнована та плідно замінована. Довго працювали співробітники ДСНС, мали там декілька підривів співробітників Нацполіції та місцевих мешканців. Дуже важко просувалися до цієї насосної станції, але дійшли, відновлюємо її, думаю, що найближчим часом Снігурівка буде повністю забезпечена водопостачанням, — розповів Іван Кухта.

Роботи з розмінування станом на 26 січня продовжуються. Потенційно небезпечними, зі слів Кухти, залишаються ще приблизно 1 100 квадратних кілометрів навколо Снігурівки.

Попри небезпеку, люди повертаються до власних домівок. Станом на 26 січня до міста повернулися орієнтовно три тисячі місцевих жителів.

— Тих людей, які повертаються, просимо бути вкрай уважними. Пересуватися асфальтовими дорогами, перевіреними дорогами, — сказав Іван Кухта.

Раніше повідомлялося, що Організація об'єднаних націй виділить 4 мільйони доларів США на закупівлю засобів для розмінування території Миколаївської області.

View full version