Ситуація суттєво загострилась: глава Донецької області про обстановку в регіоні

У Донецькій області по всій лінії фронту відчувається суттєве загострення. Росіяни посилили обстріли по Вугледару та Авдіївці.

Про це повідомляє очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

— Протягом сьогоднішнього дня ворог обстрілював Вугледарську громаду багато разів. Загинула одна людина і дві людини дістали поранень, —заявив Павло Кириленко.

За його словами, окупанти обстріляли інфраструктуру у місті Часів Яр. Під ворожий вогонь потрапила лікарня. Обстріли окупантів посилилися вздовж усього фронту у Донецькій області.

— Дійсно, ситуація суттєво загострилась, з півдня на центр області. Якщо найгарячішим у нас був і залишається Бахмутський напрямок, втім, зараз дуже гаряче в Авдіївці: у цей час відбувається черговий обстріл. Ми спостерігаємо практично по всій лінії фронту іде загострення - з півдня і з півночі, — додав глава області.

Кириленко пояснив, що окупанти використовують тактику «випаленої землі». По Авдіївці, Бахмуту та Вугледару стріляють з РСЗВ та артилерії. Періодично під ворожу атаку потрапляє Торецька громада.

Раніше повідомлялося, що російські війська можуть проводити обмежені атаки на більшу частину лінії фронту в Україні, щоб розосередити та відвернути українські сили та створити умови для початку вирішальної наступальної операції у Луганській області.

View full version