Кім: до стрілецького батальйону Миколаївщини подали заявки 90 бажаючих, багатьох не приймають

До складу Миколаївського окремого стрілецького батальйону вже подали заявки близько 90 бажаючих із запланованих 600 місць.

Про це під час брифінгу у четвер, 9 лютого, розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає кореспондент НикВести.

Він зазначив, що наразі є інформація по кількості поданих заяв від жителів Миколаївщини тільки через ЦНАП, по онлайн-заявкам на storm.mvs.gov.ua даних поки немає. Також голова ОВА повідомив, що у рамках проєкту «Гвардія наступудо формувань патрульної нацгвардії та прикордонників пройшли відбір від 17 до 40 людей.

— Від двох третин до половини людей не приймають, які не відповідають по віку, або по фізичному стану. Люди дійсно хочуть, але це штурмові бригади і пріоритет віддається фізично здоровим і мотивованим. Мотивація — це головний пріоритет, що люди готові виконувати службові завдання та відвойовувати державу, — додав Віталій Кім.

Також він зазначив, що немає нічого незрозумілого в тому, чому саме МВС формує такі штурмові загони, адже там працюють люди з військом досвідом та необхідними навичками.

— Гвардія наступу — це будуть герої. Зараз країна готується відвоювати всі свої території, тому це люди, які будуть працювати у наступі та приймати учать у штурмових діях, — додав він.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав миколаївців не плутати добровільний призов у штурмові бригади з обов'язковим призовом військовозобов'язаних.

Нагадаємо, що у Миколаївській області ухвалили рішення створити вісім штурмових бригад Гвардії наступу. За кілька днів до Гвардії наступу записалось більше 20 тисяч добровольців по всій Україні. Серед них – 600 дівчат. 

View full version