Миколаївська прокуратура: За 2022 рік до суду передано 57 справ щодо зрадників

За минулий 2022 рік на Миколаївщині до суду було скеровано 57 обвинувальних актів у справах щодо зрадників.

Про це йдеться у повідомленні Миколаївської обласної прокуратури за підсумками оперативної наради щодо підсумків роботи органів обласної прокуратури за 2022 рік, пишуть «НикВести».

Зокрема, 28 обвинувальних актів стосувались злочинів проти основ національної безпеки України.

«Зусилля правоохоронних органів спрямовувались на встановлення зрадників. Зросла майже вп’ятеро кількість скерованих до суду обвинувальних актів слідчих регіонального органу безпеки, за результатами досудового розслідування злочинів торік прокурорами скеровано до суду 57 обвинувальних актів,  серед яких 28 - у сфері боротьби зі злочинами проти основ національної безпеки України, 19 -  проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, 7 - стосовно військовополонених», - повідомляє прокуратура.

Крім того, до суду скеровано 18 обвинувальних актів, з них 5 - про корупційні правопорушення та 4 - щодо колабораційної діяльності, досудове розслідування у яких здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві.  

Раніше повідомлялось, що троє мешканців Одеси організували переправлення чоловіків через державний кордон в умовах воєнного стану. Таку «послугу» вони оцінювали у 6,5 тисячі доларів з особи. 

View full version