У Миколаєві судитимуть мешканку міста, яка допомагала ворогу та чекала приходу «російських правителів»

У Миколаєві судитимуть місцеву мешканку, яка збирала та передавала представникам держави-агресора інформацію про ЗСУ. 

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

За даними слідства,  49-річна жінка збирала інформацію про переміщення зброї,  боєприпасів та техніки Збройних Сил України по місту Миколаєву.

— Зокрема, у серпні зловмисниця поширила попередньо зроблені нею фотознімок та відеозапис із зображенням елементів військового літака, що переміщувались військовим вантажним автомобілем по місту. А наприкінці серпня та у вересні минулого року поширила повідомлення з інформацією про переміщення озброєння по Миколаєву, достовірно розуміючи, що вказана інформація збирається для подальшої передачі державі, що здійснює збройну агресію проти України. Вказане повідомлення було розміщене в якості відповіді на повідомлення адміністратора антиукраїнського телеграм-каналу щодо необхідності надсилання такої інформації, —  зазначили у прокуратурі.

Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи збройну агресію РФ проти України. Так, під час особистої переписці з одним із користувачів антиукраїнського телеграм-каналу на повідомлення про ситуацію у місті вона зазначила - «Подождите, у нас воды нет, отопления не будет, т.к. эти идиоты хотят солёную воду в систему залить, свет вырубят. А потом прийдут нормальные правители - русские и наведут порядок, так в первых рядах такие будут кричать за них и паспорта получать)) ждемсс переобувания))». 

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Нагадаємо, що санкція статей за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, що  співробітники спецслужби повідомили про підозру колишньому офіцеру Військово-морських сил Збройних сил України, який зрадив військовій присязі на вірність українському народові та перейшов на бік ворога.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили протиправну діяльність колишнього першого заступника міністра охорони здоров’я, якого уряд звільнив минулого тижня. Наразі експосадовцю повідомлено про підозру за ст. 321-2 Кримінального кодексу України (порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів).

View full version