Херсон та Очаків обстріляли прямо під час промови Путіна, де він виправдовувся, що є миротворцем

Російські окупанти, під час промови Путіна, обстріляли Херсон і Очаків з реактивних систем залпового вогню. Шестеро людей загинули, 12 отримали поранення.

Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування «Південь». 

Як відомо, близько 12 години російські солдати вдарили по житлових кварталах, об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках Херсону.  

Декілька будинків отримали суттєві пошкодження, в багатоквартирних – внаслідок прямого влучання палає кілька квартир.

 — Просто під час промови кривавого диктатора Путіна про «Мы не воюем с народом Украины» рашисти розстрілювали мирний Херсон і Очаків з реактивних систем залпового вогню. Просто серед вулиці, у власних домівках та на робочих місцях мирні мешканці Херсону отримували поранення і вмирали, – зазначили в ОК «Південь». 

Військові РФ обстріляли сьогодні місцевий ринок і зупинку громадського транспорту. На цей час відомо про 6 загиблих і 12 поранених. Дані уточнюються. 

Також близько 13 години вибухи пролунали Очакові. Окупанти продовжили обстріл портової інфраструктури, поранено 1 цивільну особу. Масштаби руйнувань уточнюються.

Як відомо, сьогодні, 21 лютого, президент Російської Федерації Володимир Путін у своєму виступі на Федеральних зборах РФ, цинічно заявив, що Росія «не воює з Україною», і в усьому, що відбувається зараз «винні лише захід та київський режим».

— Ми не воюємо з народом України, про це я вже багато разів говорив, сам народ України став заручником «київського режиму» та його «західних господарів», котрі фактично окупували цю країну у політичному, військовому, економічному сенсі. Відповідальність за розпалювання українського конфлікту за ескалацію, зростання кількості жертв повністю лежить на «західних елітах і київському режимі», – заявив кремлівський диктатор.

Путін також звинуватив Захід у «використанні України, як полігону проти Росії».

View full version