На формування «Гвардії наступу» піде від 2-3 місяців, — генерал Марченко

Формування штурмових бригад «Гвардії наступу» займе від двох-трьох місяців.

Такий строк озвучив в інтерв’ю «НикВести» генерал-майор Дмитро Марченко.

— Цю акцію дуже підтримує голова Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім. Скажу,  що навіть приїжджало командування «Гвардії наступу» до нього на співбесіду. Вони в одному ключі набирають людей. Це будуть штурмові підрозділи спеціального призначення, які будуть націлені саме на визволення наших територій. Основний кістяк командування вже призначений. Це командир бригади «Лють» Олександр Нетребко, який з 2014 року у складі 79-ї бригади пройшов всі бої, всі баталії, які проходила ця бригада. Дуже потужний, сильний командир, дуже сміливий, порядний офіцер, — відзначив Дмитро Марченко.

Він відзначив, що до «Гвардії наступу» беруть лише вмотивованих і заряджених людей, які ідуть з ціллю визволити окуповані території. Тому навіть у стислі строки на формування бригад потрібно від двох місяців.

— У зв’язку з тим, що у нас геть немає цього часу, це буде місяця 2-3, не менше, — відзначив він.

Нагадаємо, на початку лютого в Миколаївській області почали створювати штурмові бригади «Гвардії наступу», в які запрошують добровольців.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім провів брифінг, на якому розповів про процес формування бригад і набір на Миколаївщині.

View full version