Дьяченко обіцяє узгодити вже збудовану огорожу біля Тилігульського лиману

У Регіональному ландшафтному парку «Тилігульський» пояснили необхідність встановлення огорожі та обіцяють узгодити збудований паркан.

Відповідний лист оприлюднили у Коблівській сільській раді.

Нагадаємо, що жителі Коблівської громади обурилися будівництвом паркану на  території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський».  Керівництво парку повідомило, що в’їзд транспорту обмежили за погодженням профільної комісії Миколаївської обласної ради та задля збереження природи. Прохід на територію парку залишили без обмежень.

У пояснювальному листі парку до Коблівської сільради зазначається, що огорожу із шлагбаумом, будинок охорони та систему відеонагляду було збудовано за кошти ТОВ «ПІВІ ПРОГРЕСІВКА-ГАММА». Директор парку «Тилігульський» Олександр Дьяченко повідомив, що з відповідним ТОВ був укладений меморандум, однак деталі співпраці не уточняються.

Також зазначається, що парк не є власником земельної ділянки. Керівник парку обіцяє звернутися до відповідних органів та узгодити вже збудовану огорожу.

— Зважаючи на те, що земельна ділянка належить Коблівській ОТГ, а парк є землекористувачем, згідно проєкту створення, ми звернемося до відповідних органів з метою узгодження, — обіцяє директор парку Олександр Дьяченко.

У червні 2021 року повідомлялось, що Ландшафтний регіональний парк «Тилігульський» хочуть обнести дерев'яним парканом та встановити на вході касовий апарат.

Нагадаємо, що регіональний ландшафтний парк «Тилигульський» з 25 грудня 2021 рогу без відповідного конкурсу очолив депутат Миколаївської районної ради від «Слуги народу» Олександр Дьяченко.


View full version