В Миколаєві виявили небезпечну партію курячого м’яса

У курячому м’ясі, що експортувалось з Польщі до України виявили сальмонелу.

Про це повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Туди надійшов лист Держпродспоживслужби від 20.02.2023 щодо повідомлення системи RASFF про виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у партії курятини.

— Відповідно повідомлення RASFF виявлено Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», м. Черкаси), – йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що згідно зі статтею 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Нагадаємо, Міноборони уклало угоду на харчі для військових за майже втричі вищими цінами. Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, які дислоковані у тилових регіонах, на загальну суму 13,16 мільярди гривень. Ціни на найбільш ходові харчі у межах угоди виявилися завищеними у 2-3 рази. 

View full version