Миколаїв жодним чином не торкається іноземних коштів, – Сєнкевич

Мер міста Олександр Сєнкевич запевняє, що Миколаїв не торкається грошей міжнародної фінансової допомоги. 

Про це він розповів в програмі «Діалог».

За словами мера, усі закупівельні процеси та фінансові операції, що стосуються міжнародної допомоги, контролюються безпосередньо іноземними партнерами.Таку політику Олександр Сєнкевич підтримує задля уникнення корупційних скандалів.

— Місто Миколаїв, українські чиновники, ніхто не торкається цих грошей. Вся допомога Данії на закупівлю фанери, труб, насосів, 50 систем очищення води, усього, що допомогло нам пережити цей опалювальний сезон, вони роблять за власні кошти. Вони наймають підрядні організації, наймають постачальників, роблять закупки, а ми жодним чином не торкаємось ніяких грошей міжнародної фінансової допомоги. Щодо майбутніх проектів, ми плануємо розробити проектно-кошторисну документацію за грантові кошти, і компанії контролюватимуть закупівельні процеси, щоб не було ніяких питань до міста чи корупційних скандалів, – зазначив він.


Зі слів голови Миколаївської міськради, Миколаїв проявив себе, як дуже відповідальний партнер. Тому, на сьогодні іноземні партнери зацікавлені в поглибленні співпраці.

— За пів року ми проявили себе як дуже відповідальний партнер, і наші іноземні партнери зацікавлені в тому, щоб поглибити співпрацю. Ми щодня проводимо якісь зустрічі щодо допомоги й подальшої співпраці. Як ми бачимо про Миколаїв всі відгукуються якомога краще, крім самих миколаївців, – підкреслив він.

Раніше мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що сьогодні іноземні партнери постійно передають важливу допомогу місту, яка дозволяє забезпечувати його життєдіяльність.

Він також нагадав, що німецькі партнери виділяють 5 мільйонів євро на підтримку відбудови Миколаєва та Харкова, а італійські архітектори займаються розробкою генплану.

View full version