Судитимуть чотирьох мешканок Снігурівки, які під час окупації міста працювали в незаконних органах влади

На Миколаївщині судитимуть чотирьох мешканок Снігурівки, які обійняли посади у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

— Слідством встановлено, що жінки, віком від 56 до 67 років, добровільно погодилися на співпрацю з державою-агресором та обійняли посади у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території, а саме «керівника апарату Голови військово-цивільної адміністрації Снігурівки та Снігурівського району», «начальника відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області», «головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області» та  «начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району», — йдеться у повідомленні

За свою роботу підозрювані отримували заробітну плату у рублях. За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що трьом працівникам «Снігурівська виправна колонія № 5» на Миколаївщині повідомлено про підозру у колаборації з окупантами.

Також  судитимуть жителя Снігурівки, який допомагав окупантам продавати крадені у місцевих автозапчястини.

View full version