Строкову службу можливо замінять курсами військової підготовки, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні, можливо замінять строкову службу курсами спеціальної військової підготовки. Такі курси можуть бути обов’язковими для кожного громадянина, якому виповнилося 18 років.

Про це Резніков розповів у інтерв'ю LIGA.net. 

За його словами, Україні після перемоги необхідно готуватися до зміни в правовому плані та в культурі поведінки у сфері безпеки та оборони. 

— На жаль, фізично ворожа країна, яка є нашим сусідом, не полетить в космос. Навіть з усіма витворами Ілона Маска. І вона буде мріяти про реванш. Тому єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. В такий спосіб живе Швейцарія, – зазначив він.

Він припустив, що строкова служба в Україні стане не потрібна та буде замінена спеціальною військовою підготовкою. 

— Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай, – підкреслив Олексій Резніков.

Він додав, що наразі потрібно завершити реформу щодо володіння вогнепальною зброєю, яка, на його переконання, має бути у населення.

— Коли ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає, – повідомив міністр оборони.

Нагадаємо, військові РФ продовжують грабувати українців на окупованих територіях: відбирають автівки та землю. На Запоріжжі з початку лютого 2023 року російські окупанти почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти.А на Херсонщині представники так званої окупаційної влади здійснюють тиск на місцеве населення, щоб привласнити їхні земельні ділянки.

Раніше повідомлялося, що російська окупаційна влада також посилює примусову паспортизацію жителів лівобережної Херсонщини.

View full version