Парамедик Тайра стала лауреаткою премії Держдепу США

Український парамедик і волонтерка Юлія Паєвська (Тайра) стала лауреаткою міжнародної премії International Women of Courage, яку вручає Державний департамент США. 

Про це повідомили на сайті Держдепу.

Там відзначили, що Юлія Паєвська продемонструвала надзвичайну моральну та фізичну мужність, захищаючи Україну від російської агресії. 

— Російські силовики затримали Паєвську 16 березня, коли вона намагалася евакуювати жінок і дітей з Маріуполя до Запоріжжя, незважаючи на її чіткий некомбатантський статус. Під час тримісячного ув'язнення Паєвська жила в крихітній камері з 22 іншими жінками, схудла на 20 кілограмів та зазнала катувань і побиття. Більше того, кремлівські пропагандисти брехливо затаврували її на міжнародному рівні як фашистку та воєнну злочинницю. Однак Паєвська відмовилася замовкнути і після звільнення переконливо виступила на захист української демократії та незалежності як вдома, так і за кордоном, – йдеться в повідомленні.

Церемонія нагородження відбудеться в середу, 8 березня, у Білому домі. Захід проведуть держсекретар Ентоні Блінкен і перша леді США Джилл Байден. 

Нагадаємо, в Миколаївській області продовжується набір добровольців до «Гвардії наступу». Всі хлопці та дівчата, які доєднаються до лав бригади, будуть проходити курс навчання — 6 тижнів на різних полігонах України з найкращими інструкторами.

View full version