З бюджету Миколаєва допоможуть лікувати хлопчика, який через обстріл росіян втратив маму та отримав поранення в голову

Міськрада Миколаєва планує виділити допомогу на лікування хлопчика, який під час евакуації з Херсону отримав поранення в голову та втратив маму й бабусю.

Про це йшла мова на бюджетній комісії міськради у вівторок, 7 березня, пишуть «НикВести».

Як розповіла депутатка Вікторія Переверзєва, до міськради по допомогу звернувся дідусь Михайлика. Дитина під час евакуації з Херсону отримала поранення в голову і вже 9 місяців проходить лікування та реабілітацію. Окупанти розстріляли автівку, у якій знаходився він, його тітка, мама, бабуся та батько. Вижити вдалося лише хлопчику та батькові. Вони обидва були тяжко поранені.

— Це сім’я з Миколаєва. Але на початку повномасштабної війни вони виїхали в Херсон з надією, що там буде краще. І коли почалася окупація Херсона, ця сім’я на автомобіля виїжджала назад в Миколаїв. Загинула тітка, загинула мати, загинула бабуся, батько теж отримав поранення. Він зараз теж проходить лікування. Він у стані середньої тяжкості. Цей хлопчина зараз на догляді у дідуся. Тому що тільки дідусь не був у тій машині, — розповів директор департаменту соцзахисту Сергій Василенко.

Спочатку родині допомагали волонтери. Хлопчик пройшов лікування  у Чехії, потім у Львові. Наразі дідусь просить виділити з бюджету міста допомогу. У проєкті рішення вказана сума розміром у 30 тисяч гривень.

Раніше «НикВести» розповіли історію хлопця з Миколаївщини, на руках якого загинула кохана.

View full version