Жителі Нового Бугу пропонують зібратися на мирну демонстрацію проти діяльності місцевого храму УПЦ МП

У Новому Бузі місцеві мешканці виступили проти діяльності Храму апостолів Петра і Павла, через його приналежність до Московського патріархату.

На Facebook-сторінці «Нового Бугу» Олександра Кузьміна опублікувала уривок розмови місцевої жінки та представника Петропавлівського храму. Авторці відео не сподобалося, що представник храму підтримує діяльність глави РПЦ Володимири Гундяєва та називає його «не вбивцею, а патріархом».

— Чому в Новому Бузі досі є церква УПЦ МП? Бо її прихожани кажуть, що Кирило Гундяєв  не вбивця, а патріарх.  Розмова з одним з «віруючих». З його слів війну розв'язали політики. Жаль не всю розмову вдалось записати, — зазначила жінка.

У коментарях під публікацією люди висловися проти діяльності цього храму. Деякі запропонували прийти до храму та «поговорити» з тим самим представником церкви. Також були пропозиції зібратися на мирну демонстрацію чи забастовку.

— Загалом подібні манкурти або ждуни, не бачать злочинних дій в діях УПЦ , вони не хочуть цього бачити, а коли удмурти окуповують якийсь населений пункт, ця незряча наволоч «прозріває» та стає костяком нациських дій орків, висновок говоріть українською ходіть в ПЦУ та підтримуйте ЗСУ, чекаємо рішучих дій від СБУ, автору респект, зазначив Олександр Помінчук

— Господи, гріхи наші тяжкі....усіх ждунів в автобус і відвезти на лінію вогню, най ідуть до тих, кого чекали! Щодо церкви московського патріархату-або ви переходите в ПЦУ або їдете за адресою вашого Патріарха!,  написала Наталья Петрик.

Я не можу повірити, що таке є в Новому Бузі. Хай ідуть на фронт, а тоді побачимо, що він заспіває, - пише  Люда Варченко

Так ми збираємо однодумців на мирну демонстрацію «Геть московську церкву» чи просто пост робили аби ото шо небудь? Гнати треба, але дії мають бути в межах чинного законодавства!,  вважає Олександра Кузьміна

Треба організувати забастовку, щоб закрили цю церкву,  вважає Любов Бикова.

Нагадаємо, що Міністерство культури України зобов'язало представників УПЦ МП покинути Почаївську Успенську лавру в Тернопільській області.

 

View full version