Через війну в Миколаєві кількість соцпрацівників скоротилася на 30%

З початку повномасштабної війни в Миколаєві на 30% скоротилася кількість соціальних працівників. При цьому навантаження на них тільки зросло. 

Про це розповів директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко під час брифінгу, пишуть «НикВести».

За його словами, війна внесла корективи в роботу Департаменту.

– Кадровий потенціал з початку війни зменшився на 30%, а кількість тих завдань, які були накладені на Департамент набагато збільшилися, – зазначив Сергій Василенко.

Під час брифінгу йшлося про те, що протягом 2022 року зменшилася кількість людей, які надають соціальні послуги – догляд вдома за тими, хто цього потребує: особи з інвалідністю 1 і 2 групи та люди похилого віку. Відповідно, збільшилася оплата.

– Суми по цьому догляду набагато збільшилися. Якщо раніше людина за такий догляд отримувала в середньому 200-250 гривень, зараз така сума збільшена до 1700 гривень в залежності від того, який дохід сім’ї в тої людини, яка надає таку соціальну послугу.  Всі наші управління працювали щоденно, всі виплати ми зробили своєчасно. У нас найбільша комунальна установа – це територіальний центр. Вони були залучені та зараз залучені у видачі гуманітарної допомоги, але  в тому числі вони надавали таку соціальну послугу, як догляд дома. На сьогодні у нас на обліку знаходиться 1200 людей похилого віку, які потребують цієї послуги. Наші соціальні працівники ходять і надають її, – зазначив директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з бюджету Миколаєва допоможуть лікувати хлопчика, який через обстріл росіян втратив маму та отримав поранення в голову.

View full version