В ДСНС закликають жителів Миколаївщини не йти на кладовища, які ще не перевірили піротехніки

Миколаївські рятувальники напередодні великодніх свят і поминальних днів попереджають громадян про мінну небезпеку на кладовищах.

«Саме в цьому місці на громадян чатує небезпека. Досить багато кладовищ опинились під обстрілами, а деякі — ворог  навмисно замінував ручним та дистанційним способами. Така територія вважається потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами», — відзначається на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС в Миколаївській області.

Кладовища займають досить велику площу та містять значну кількість металевих предметів, що унеможливлює швидке виконання заходів з їх розмінування, пояснюють рятувальники.

— Я б не радив ходити на ті кладовища, які не перевірені співробітниками ДСНС. Все що не зрозуміло, підозріло — звертатися на лінію «101», залишати заявку, самим не лізти, — сказав Владислав Грицай, начальник відділення групи піротехнічних робіт.

Попри складнощі, піротехніки ДСНС України проводять обстеження кладовищ, щоб зменшити ризики травмування та загибелі людей.

«Закликаємо громадян дослухатися порад рятувальників та не наражати себе на небезпеку!», — додали в ДСНС.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині росіяни буквально нашпигували цвинтарі вибухівкою. Сапери знаходять не тільки залишки снарядів, а й розтяжки.

View full version