«Довелося змінити гітару на зброю»: директор миколаївської музичної школи про вступ до Нацгвардії

Директор миколаївської музичної школи №8 Андрій Криворучко розповів, як під час повномасштабного вторгнення прийняв рішення вступити до лав Національної гвардії.

Про це йдеться у сюжеті «Факти ICTV».

Він поділився, що працює директором вже 10 років, а також є диригентом естрадно-симфонічного оркестру.Проте від початку Великої війни забув про улюблену справу – займався волонтерством, а згодом долучився до лав Нацгвардії. Опанував нову спеціальність.

– Я зрозумів, що саме це треба зробити. Жодних сумнівів у мене не було. Навіть військком здивувався, що я прийшов по дзвінку. У мене нова спеціальність – радист радіотелефоніст, – розказав директор музичної школи Андрій Криворучко.

Колеги Андрія не були здивовані його рішенням, проте хвилюються за нього.

– Незважаючи ні на що він в перші днів війни пішов захищати нашу Батьківщину. Але при цьому всьому він не залишив наш трудовий колектив, – сказала працівниця дитячої музичної школи Тетяна Гаврилова.

Відтепер поціновувачі творчості Андрія – побратими, яким він у вільний час залюбки грає на гітарі. Андрій, коли вперше за багато місяців переступив поріг школи – відчув ностальгію: «Пам’ятаю, що, коли перший раз потрапив – це дійсно було враження «Вау». Невже це відбулося зі мною. Діти давали й академічні концерти, й екзамени. За цим роялем вони грали, і викладачі».

До початку Великої війни в музичній школі №8 навчалося понад 200 дітей, але вже рік школа закрита. А в актовій залі залишилися картини вихованців.

– Все залишилося так, як воно було буквально на момент початку війни, – зазначив директор.

Будівля закладу стара, тому тут особлива акустика. До початку війни в школі встигли відреставрувати деякі класи. Директор вже планує подальшу реконструкцію: «Саме перед війною воно було закінчено (ремонт ­– авт.). Отут доводили останні штрихи. Тут має бути омріяна хореографічна зала.Треба не лише дзеркала, ще мають бути станки для танцюристів».

Наразі Андрій Криворучко, окрім служби, за можливості бере участь у творчих концертах.

– Я дуже щасливий з того, що в нього знайшлась можливість взяти участь в цьому концерті. Тому що до війни ми працювали разом, грали й маємо дуже великий репертуар, – сказав артист філармонії Володимир Василенко.

Вже зараз разом із колегами Андрій планує масштабний концерт на честь української перемоги.

Нагадаємо, нещодавно на Миколаївщині провели концерт в підтримку українських військових.

View full version