Вихованці миколаївських ДЮСШ отримали новий спортивний інвентар

Миколаївські спортивні школи, які не працювали з початку повномасштабного вторгнення, поступово відновлюють роботу. Зокрема, активно тренуються вихованці ДЮСШ «Олімп» та спорткомплексу «Зоря». Тренування юних спортсменів відвідав народний депутат Олександр Гайду, аби привітати дітей, батьків та тренерів з відновленням роботи, а також разом з благодійниками передати необхідний спортивний інвентар.

Про це депутат повідомив у Facebook.

— Відновлення роботи спортивних шкіл - ще один крок до повернення життя у Миколаїв.  Адже діти потребують спілкування та мають розвиватися фізично, — зазначив Олександр Гайду.

Аби тренування юних миколаївців були ефективнішими, разом з благодійниками фонду «Дотягнись до неба» народний депутат передав вихованцям необхідний спортивний інвентар. Так, вихованці ДЮСШ «Олімп» отримали рукавиці, груші та лапи, а юні футболісти, що тренуються у спорткомплексі «Зоря» - два десятки футбольних мячів.

На жаль, через війну у кожній зі шкіл бажаючих займатися спортом стало удвічі менше. Однак за словами директора ДЮСШ «Олімп» Світлани Капур батьки, а разом з ними і діти поступово повертаються у місто.

— Спорт - це  не тільки про здоров’я, а й про спілкування, якого так не вистачає дітям. У нас займаються веслуванням на байдарках, гандболом, кікбоксингом та футзалом півтори сотні дітей. Сподіваємось, що влітку охочих до спорту буде ще більше, — зазначила Світлана Капур.

Народний депутат Олександр Гайду у свою чергу висловив впевненість, що після війни знову будуть актуальними плани з відбудови спортивних майданчиків, оновлення та ремонт спортивних шкіл, відкриття секцій.

—До війни ми з командою ініціювали проведення капітального ремонту веслувального басейну, який мав розпочатися у 2022 - му році, але, на жаль, через бойові дії цього не сталося. Також нам вдалося ініціювати виділення коштів на на розробку проектно-кошторисної документації з капітального ремонту двох стадіонів спорткомплексу «Зоря». Дуже важливо, аби ці та інші спортивні проекти, все ж втілилися, щоб наші діти поверталися у спорт. Тож, будемо активно усі разом над цим працювати, — підкреслив Олександр Гайду.

Раніше Олександр Гайду зустрівся з керівництвом дитячої спортивної школи «Олімп», яка готує майбутніх олімпійських чемпіонів з веслування. Веслувальний басейн, в якому в зимовий час можуть тренуватися спортсмени школи, потребує капітального ремонту.

View full version