Первомайський оркестр «Граймікс» переміг у міжнародному конкурсу «Art avenue»

«Гард. City»

Оркестр «Граймікс» Дитячо-юнацького центру національного відродження із Первомайська посів І місце у номінації «Інструментальне мистецтво» із кавер-версією композиції «Misirlou» Діка Дейла. Конкурс проходив у березні-квітні 2023 року.  

Про це повідомляється на сайті «Гард. City».

Керівники оркестру Алла та Андрій Скакун зазначили, що назва «Граймікс» відображає зміст його діяльності: змішування народного із сучасним, це стосується жанрів, стилів та напрямків.

– Цього разу обрали «Misirlou» Діка Дейла, якого вважають засновником та королем сьорф-року. Було створене власне аранжування та інструментування композиції, враховуючи інструментальний склад колективу. Родзинкою було виконання соло бас-гітарою прийомом гри тремоло та використання глісандо, що притаманно стилю сьорф. Також для того, щоб передати колорит композиції, дуже доречними виявилися партії металофона та баяну, – розповіла Алла Скакун.

«Гард. City»

Зазначається, що справжнє задоволення юним оркестрантам принесло запальне виконання «Єгиптяночки» у стилі сьорф-рок. Також в інструментальному жанрі взяли участь понад 250 учасників.

– Розучивши «Misirlou», одразу вирішили відправити відеозапис на оцінку компетентного журі, у складі якого була видатна гітаристка та провідний викладач зі струнних інструментів. Міжнародний конкурс талантів «Art avenue» — це доволі масштабний різножанровий проєкт. Саме в інструментальному жанрі взяли участь понад 250 конкурсних номерів, як солістів, так і колективів. Отримання звання лауреатів І премії конкурсу «Art avenue» принесло вихованцям оркестру «Граймікс» радість та надихнуло на подальші творчі здобутки, – сказав Андрій Скакун.

Також додамо, що «Misirlou» — це народна пісня, що походить з часів Османської імперії. Найдавніший відомий запис пісні 1927 року — грецька композиція із впливами близькосхідної музики. Існують також арабська, вірменська, перська, індійська та турецька версії. Пісня стала хітом 1946 року у виконанні американського піаніста та ксилофоніста Джена Оґуста. Також мелодія здобула світову популярність у версії американського гітариста, відомого як короля сьорф-гітари Діка Дейла.

Нагадаємо, у 2022 році у британському парламенті закликали «протягнути руку дружби» і припинити вимагання віз з українських оркестрів.

View full version