У квітні в Миколаєві навчатимуть патронатних вихователів та опікунів

Ілюстративне фото/ «Укрінформ»

Станом на квітень 2023 року триває навчання для кандидатів у прийомні батьки, опікуни, усиновлювачі, патронатні вихователі та батьки-вихователі у  Миколаївському обласному центрі соціальних служб.

Про це розповіла начальниця відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Миколаївського обласного центру соціальних служб Наталія Гайдай в ефірі «Українське радіо».

Зазначається, що на початку 2023 року навчання вже пройшло 26 людей. За словами Наталії Гайдай, освітня програма розрахована на 4 тижні.

– Це 8 занять за освітньою програмою. Термін — 4 тижні, плануємо заняття 2 рази на тиждень. Домовляємось з групою щодо зручних днів. Останній час по 2 дні поспіль, адже кандидатам так легше діставатись до місця занять, оскільки у нас кандидати не лише з Миколаєва, а й з громад усієї області, — сказала вона.

Начальниця відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання вказала, що періодичність навчань, відповідно до набору групи, приблизно один або два рази на місяць.

– Періодичність навчань відповідно до набору групи, приблизно один раз на місяць, один раз на два місяці. З початку 2023 року відбулось навчання двох груп. З 6 квітня розпочали навчання з 3 групою. Нам надходять подання від служб у справах дітей, центрів соціальних служб, центрів з надання соціальних послуг в тергромадах щодо кандидатів. Як тільки збирається група, розпочинаємо навчання", — сказала Наталія Гайдай.

Вона розповіла, що навчання відбуваються за програмою 2022 року. За цією програмою є можливість об’єднувати всіх кандидатів в одну групу.

– Під час навчання кандидати можуть змінити свою думку. Наприклад, вони прийшли, як опікуни, але готові бути усиновлювачами. І тоді за результатами навчання отримують довідку не для опікунів, а довідку громадянина України, який бажає усиновити дитину. Не завжди кандидати розуміють різницю між сімейними формами виховання,— зауважила начальниця відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Миколаївського обласного центру соціальних служб.

Нагадаємо, з лютого 2023 року в «Дії» стали доступними нові послуги з усиновлення. 

View full version