САД у Миколаївській області в черговий раз засипала ями на Інгульському мості

У Миколаєві Служба автомобільних доріг замість проведення капітального ремонту дорожнього покриття на Інгульському мосту вкотре засипала численні ями крихтою асфальту.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

Слід зазначити, що востаннє капітальний ремонт дорожнього покриття на Інгульському мосту відбувся у 2020 році, але через високий трафік там знову почали з'являтися ями, тому він вкотре потребував ремонту.

Наприклад, на початку грудня 2022 року «НикВести» публікували інформацію про те, що незадовільний стан дорожнього покриття та численні ями створюють труднощі для руху транспорту.

— Будьте уважні, нещодавно на Інгульському мосту було зроблено досить неякісний ямковий ремонт і одразу після цього почався дощ, що вимив вибоїни від асфальтової суміші, через що зараз проїзд мостом значно ускладнений. Стало гірше, ніж до ремонту, – йдеться у публікації.

Тільки за грудень 2022 року САД, як мінімум тричі, засипала асфальтовою крихтою ями на Інгульському мосту, які через незначний час знову з'являлися.

Наприкінці березня 2023 року мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що Служба автомобільних доріг розпочне ремонт дорожнього покриття на Інгульському мосту після стабілізації погодних умов. З того моменту минуло два тижні, протягом яких, за даними Гідрометцентру, були сприятливі погодні умови для того, щоб розпочати ремонтні роботи. Але замість проведення якісного ремонту дорожнього покриття до САД вирішили знову засипати ямку асфальтовою крихтою.

Як відомо, попередньо ремонт дорожнього покриття на Інгульському мості востаннє ремонтували у вересні 2020 року, роботи розпочали на початок липня, а завершили на початку жовтня. Тоді були проведені роботи з гідроізоляції дорожнього полотна, що включають, серед іншого, нанесення захисної мембрани та фіксацію її лаком. Тодішній начальник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Владислав Невеселий заявив, що нове покриття на Інгульському мосту в Миколаєві може прослужити 10 років.

Крім того, під час ремонту дорожнього покриття близько 5 ранку Інгульський міст самопіднявся на 3 метри. Пов'язують це з тим, що на мосту було знято асфальтове покриття без встановлення противаги, що унеможливило б його саморозведення.

View full version