«Йдуть дощі, квартири мокрі та сирі»: жителі Миколаєва просять відремонтувати будинок, який постраждав під час обстрілу

Жителі багатоквартирного будинку в Заводському районі Миколаєва, за адресою вул. Даля, 28, пожалілися на аварійний стан будівлі після влучання в неї російської ракети ще восени минулого року.

Про це «НикВести» повідомили мешканці будинку.

В будівлі найбільшого ушкодження зазнала основна частина покриття та решетування даху, цегляний карниз та труби водопроводу.

— У нашому будинку сильно пошкоджено дах, який обіцяв відремонтувати Департамент ЖКХ, пройшла осінь, зима, закінчується весна, ідуть дощі, квартири 5-тих поверхів мокрі та сирі, відбувається замикання електропроводів. На превеликий жаль ремонт даху не проводиться, говорять що закінчився шифер, змінилась підрядна організація, закінчились кошти. Сильно постраждав 3-й під’їзд нашого будинку, він залишився без дверей та вікон, а також зруйновані стіни під’їзду які потрібно відновлювати (штукатурити). Під'їзна дорога до будинку зруйнована через воронку, яка утворилась після вибуху ракети,  – повідомили мешканці.

Жителі вже зверталися до усіх можливих інстанцій, однак безкоштовну допомогу отримали лише від однієї організації «АКТЕД». В якості гуманітарної допомоги, організація встановили вибиті вікна в будинку.

— Президент, прем’єр-міністр, голова Миколаївської обласної ради, нам так і не відповіли. Міський голова Миколаївської міської ради Олександр Сєнкевич лист перенаправив на Департамент ЖКГ, а депутат Пасічний сказав, що наш будинок по розташуванню відноситься до компетенції міського голови Миколаївської міської ради. Всі хто відповів закликають чекати, тому що немає коштів, але ж є в місті будинки які постраждали як наш дім і їх вже відремонтували, – пожалілися мешканці багатоквартирного будинку.

Сьогодні будівля потребує:

• завершення ремонту покриття даху;

• відновлення балконних плит однокімнатних квартир 3 під’їзду з 1 по 5 поверх;

• відновлення металопластикових вікон сходових клітин 1, 2, та З під’їздів;

• заміни деформованих металевих вхідних дверей у 1, 2 та 3 під’їздах;

• відновлення пошкоджених стін сходових клітин (зруйнована штукатурка стін, наявність тріщин);

• відновлення бетонних карнизів над входом до під’їздів;

• очищення прибудинкової території біля 3 під’їзду від уламків балконних плит, каміння зруйнованого паркану;

• відновлення зруйнованого технічного приміщення при вході 2 під’їзду (сміттєкамера);

• відновлення асфальтового покриття прибудинкової території. 

Нагадаємо, У Миколаєві витратять ₴40 мільйонів на ремонт в захисних спорудах та придбання спецтранспорту. 

View full version