У Первомайську працівники управління у справах дітей забрали у п’яної матері трьох дітей

Управління у справах дітей Первомайської міської ради

11 квітня працівники управління у справах дітей Первомайської міської ради провели профілактичний рейд «Діти вулиці» в Первомайську по мікрорайону «Богопіль», в селі Кам'яна Балка. В однієї з родин забрали трьох дітей, оскільки їхня одинока матір знаходилася у стані алкогольного сп’яніння.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Управління у справах дітей Первомайської міської ради.

Зазначається, що комісія відвідала 2 сім'ї, в яких виховується 5 дітей та які перебувають у складних життєвих обставинах. Зокрема перевіряли умови утримання дітей та забезпечення їхніх першочергових потреб.

«Під час перевірки з однієї сім'ї вилучили троє малолітніх дітей. Одинока матір дітей знаходилась в сильному алкогольному сп'янінні. Крім неї в помешканні перебувало 2 сторонні особи, які теж знаходились під дією алкоголю. Всі троє поводилися неадекватно. Зовні стан дітей незадовільний – брудні, з неприємним запахом, в брудному одязі та з педикульозом. Їжа для дітей відсутня», – вказується у повідомленні управління у справах дітей Первомайської міської ради.

Відповідно, комісія викликати наряд патрульної поліції та відправила дітей до Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні для обстеження їх стану здоров'я та надання необхідної медичної допомоги. Медичні працівники одразу оглянули дітей та надали їм необхідну допомогу. 

Повідомляється, що на одиноку матір дітей направили клопотання до Первомайського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області про притягнення до адміністративної відповідальності по 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Нагадаємо, у Рівненській області врятували дітей на понтоні, який відірвався від берега.

View full version