Чи законно це?, — жителька Миколаєва скаржиться на масовий вигул та дресирування собак у «Серці міста»

У сквері «Серце міста» миколаївці на місці непрацюючих фонтанів облаштували тренувальний майданчик для занять з домашніми улюбленцями.  

Про це написала жителька Миколаєва Валентина Вишнева на своїй сторінці в Facebook.

За словами місцевої жительки у неділю, 9 липня, у сквері проводили тренування 13 собак. 

— Неділя, одинадцята година ранку, Манганаріївський сквер. Майданчик, де фонтани (зараз не працюють). Господарі собак обрали її для вигулу своїх улюбленців і дресування. Сьогодні було тринадцять собак. У мене питання: чи законно це, чи мають вони право робити це у такому місці. Іще й сварилися на якогось батька, чий малюк замахнувся палкою. А якщо якась дитина буде без батьків? Чи буде це добре, коли «вихована» собака покусає «невиховану» дитину? – зазначає Валентина Вишнева. 

Патрульна поліція, приїхавши за викликом, зазначила, що на території скверу не має знаків, які б забороняли вигул собак. 

— Я викликала поліцію з цього приводу. Але наша поліція не обізнана з правилами вигулу собак. Вони сказали, що тут немає таблички, яка забороняє вигул собак і їх дресирування, тому вони можуть тут знаходиться і що собаки розумніше за людей. І під оплески собачників поліцейські пішли. А я вже вдома почитала правила утримання собак, і там пишуть зовсім протилежне. Що вигул і тренування дозволяється тільки у спеціально відведених і огороджених місцях з попереджувальними табличками, – резюмувала жителька.

Раніше, жителька Миколаєва поскаржилась на неприбране сміття та нескошену суху траву у Центральному районі міста.

View full version